Banner2

Το όραμα του ιδανικά ωραίου χαμόγελου υπάρχει στο μυαλό κάθε ανθρώπου.

Η αισθητική της στοματικής και της περιστοματικής περιοχής προσδίδει στο άτομο αυτοεκτίμηση και παίζει εξέχοντα ρόλο (κοινωνικό και ψυχολογικό) στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Ένα ωραίο χαμόγελο εξαρτάται από το χρώμα, το σχήμα και τη θέση των δοντιών. Ένα ωραίο και φωτεινό χαμόγελο σε κάνει να αισθάνεσαι νεότερος και ομορφότερος και είναι λογικό διότι οι αισθητικοί λένε ότι το 70% της ομορφιάς του προσώπου εξαρτάται από την στοματική και την περιστοματική περιοχή.

Για την βελτίωση του χρώματος των δοντιών προτείνονται διάφοροι τρόποι επεμβατικοί ή μη επεμβατικοί. Η λευκανση των δοντιών είναι μια ελάχιστη επεμβατική λύση για την βελτίωση του χρώματος των δοντιών. Με την βοήθεια αυτής της τεχνικής δεν θίγεται η ακεραιότητα των σκληρών οδοντικών ιστών.

Πληροφορίες για την λεύκανση των δοντιών.

Οι επεμβατικοί τρόποι αλλαγής χρώματος των δοντιών είναι οι όψεις από σύνθετη ρητίνη (Bonding), οι όψεις από πορσελάνη και οι στεφάνες (θήκες) από πορσελάνη επίσης.

Με την λεύκανση έχουμε σαν σκοπό να αντιμετωπίσουμε τις δυσχρωμίες των δοντιών. Τις δυσχρωμίες τις χωρίζουμε σε δυο μεγάλες κατηγορίες, τις ενδογενείς και τις εξωγενείς.

Η ενδογενής δυσχρωμία οφείλεται είτε σε διαταραχή της δομής ή του πάχους των οδοντικών ιστών είτε σε ενσωμάτωση χρωστικών τόσο πριν την ανατολή των δοντιών (όπως λήψη τετρακυκλίνης, φθορίαση, συγγενείς νόσοι κ.α.), όσο και μετά την ανατολή των δοντιών (όπως τραυματική πολφική αιμορραγία, νέκρωση λόγω ηλικίας κ.α.)

Η εξωγενής δυσχρωμία των δοντιών οφείλεται σε πολλούς παράγοντες όπως είναι η τερηδόνα, τροφές και ποτά, κάπνισμα, φάρμακα και αντισηπτικά στοματικά διαλύματα, οδοντιατρικά υλικά π.χ. αμάλγαμα, μικροβιακή πλάκα-τρυγία, κακή στοματική υγιεινή κ.α.

Το αποτέλεσμα της λεύκανσης εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους. Παίζει ρόλο το χρώμα των δοντιών (η κίτρινη- πορτοκαλί χρώση έχει καλύτερη πρόγνωση από την γκρίζα), το είδος της χρώσης (εάν είναι εξωγενής έχει καλύτερη πρόγνωση από την ενδογενή), το βάθος της επέκτασης των δυσχρωμικών μορίων, η επιφάνεια της αδαμαντίνης (εάν είναι άθικτη είναι καλύτερα), οι συνήθειες του ατόμου όπως το κάπνισμα και οι διατροφικές του συνήθειες (καφές, τσάι, κόκκινο κρασί κ.α.), η καθημερινή καλή στοματική υγιεινή και πολλά άλλα.

Λεύκανση στο σπίτι.

Σε αυτή χρησιμοποιούμε συνήθως το υπεροξείδιο του καρβαμιδίου από 10% έως 30% καθώς και το υπεροξείδιο του υδρογόνου (H2O2) από 3%-9%. Για την εφαρμογή των υλικών αυτών έχουμε κατασκευάσει προηγούμενους εξατομικευμένους νάρθηκες λεύκανσης. Ο χρόνος που τα φοράει ο ασθενής μας είναι ανάλογα το υλικό που χρησιμοποιούμε και είναι από μερικά λεπτά κατά τη διάρκεια της μέρας έως και καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας. Η διάρκεια εφαρμογής των ναρθήκων στο σπίτι είναι από 2 έως 6 εβδομάδες.

Μετά από σωστή επιλογή του ασθενή μας συνήθως το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό. Βέβαια το ζητούμενο είναι να υπάρξει και η ανάλογη διατήρηση του αποτελέσματος γιατί τα δόντια εμφανίζουν την τάση να επανακτήσουν το αρχικό τους χρώμα. Οι τρόποι για τη διατήρηση του αποτελέσματος: σωστή καθημερινή στοματική υγιεινή, περιορισμός διάφορων συνηθειών όπως το κάπνισμα, καφές κ.α. και η χρήση λευκαντικών προϊόντων όπως λευκαντική οδοντόκρεμα.

Η λεύκανση είναι ένα ενδιαφέρον και ευχάριστο τμήμα της οδοντιατρικής επιστήμης που βοηθάει στη δημιουργία ενός ελκυστικού χαμόγελου, το οποίο έχει σημασία για την κοινωνική αποδοχή ενός ανθρώπου καθώς και για την ψυχολογία του.


Αξίζετε το πιο λαμπερό χαμόγελο. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να το αποκτήσετε !

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ρωτήστε μας και κλείστε το ραντεβού σας. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε το λαμπερό χαμόγελο που σας αξίζει!

Πρόβλημα με τη στοματική σας υγεία?

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και αφήστε μας να φροντίσουμε ώστε να χαμογελάτε με αυτοπεποίθηση .

36ο χλμ. Λεωφόρου Πόρτο Ράφτη, Τ.Κ. 19003 ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

22990 71111, 6938008434

Ntina Dentist

Με την παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στοχεύουμε στη μακροβιότητα των αποτελεσμάτων, τα οποία θα ανταποκρίνονται, απόλυτα, στις προσδοκίες σας.

 

Ωράριο Λειτουργίας

ΔΕΥΤΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ : 13:00' - 21:00'

ΤΡΙΤΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 09:30' - 17:00'

Κατόπιν Ραντεβού.

Επικοινωνία

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: +30 22990 71111, +30 6938008434
Email: dentist.ntina@gmail.com

Τοποθεσία

36ο χλμ. Λεωφόρου Πόρτο Ράφτη, 19003 Πόρτο Ράφτη

tattoo