Banner3

Periodontitis 1

Περιοδοντίτιδα είναι μια φλεγμονή των ιστών που περιβάλλουν και στηρίζουν τα δόντια. Η φλεγμονή αυτή γίνεται αιτία για αποκόλληση των ούλων από τα δόντια και καταστροφή του οστού που στηρίζει τις ρίζες των δοντιών. Εαν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, τα δόντια παρουσιάζουν έντονη κινητικότητα και τελικά χάνονται. Η περιοδοντίτιδα θεωρείται η πιο συνηθισμένη αιτία απώλειας δοντιών στους ενήλικες. Η περιοδοντική νόσος συνήθως ανιχνεύεται από τον Οδοντίατρο σε πρώιμο στάδιο ή από τον ασθενή σε πολύ προχωρημένο στάδιο.
Η περιοδοντική νόσος μπορεί να προσβάλει ένα ή περισσότερα δόντια. Η κύρια αιτία της νόσου είναι η οδοντική πλάκα η οποία σχηματίζεται σταθερά πάνω στα ούλα. Επιβαρυντικοί παράγοντες είναι το κάπνισμα , η κληρονομικότητα, το στρες, ο διαβήτης, φάρμακα, συστηματικά νοσήματα, διατροφικές συνήθειες, εγκυμοσύνη.

Tα συμπτώματα της περιοδοντικής νόσου είναι τα ακόλουθα :

  • Αιμορραγία των ούλων
  • Κόκκινα, πρησμένα ή ευαίσθητα ούλα
  • Ούλα που έχουν αποκολληθεί από το δόντι
  • Ούλα πού έχουν υποχωρήσει (υφίζηση ούλων)
  • Επίμονη δυσοσμία
  • Πύον ανάμεσα στο δόντι και τα ούλα
  • Κινητικότητα δοντιών (άλλοτε μικρή και άλλοτε μεγάλη)

Periodontitis 2

Periodontitis 3

Θεραπεία :

 

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Με τοπική αναισθησία καθαρίζεται η πέτρα από τη ρίζα. Ο ασθενής δεν νιώθει πόνο, ούτε κατά την διάρκεια της διαδικασίας ούτε μετά.

Το μειονέκτημα είναι ότι τα προϊόντα των μικροβίων μένουν και η καταστροφή συνεχίζεται με πιο αργό ρυθμό. Συνήθως απαιτούνται 4 - 6 επισκέψεις. Δίνονται οδηγίες στοματικής υγιεινής στον ασθενή (σωστός τρόπος βουρτσίσματος δοντιών στοματικό διάλυμα ή gel, μεσοδόντια βουρτσάκια). Σε ορισμένες περιπτώσεις, για την αναγέννηση του ούλου, μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στους θυλάκους ειδικά αντιβιοτικά σκευάσματα βραδείας απελευθέρωσης, που βοηθούν στην καταπολέμηση των παθογόνων μικροβιακών στελεχών των περιοδοντικών θυλάκων. Ο ιδανικός χρόνος για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της συντηρητικής περιοδοντικής θεραπείας είναι 3 μήνες.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η θεραπεία της περιοδοντίτιδας πολλές φορές απαιτεί, επιπλέον της συντηρητικής θεραπείας, χειρουργική προσέγγιση. Αυτό συμβαίνει όταν η μη χειρουργική (συντηρητική) θεραπεία κρίνεται ανεπαρκής στο να προσφέρει περιοδοντική υγεία. Σκοπός της χειρουργικής θεραπείας είναι η αποκατάσταση των ανατομικών βλαβών που προκλήθηκαν από την καταστροφή των ιστών και η διευκόλυνση της στοματικής υγιεινής του ασθενή.
Τα ούλα ανοίγονται και καθαρίζονται και συρράπτονται. Τα πλεονεκτήματα της χειρουργικής αντιμετώπισης είναι η αναγέννηση χαμένων περιοδοντικών ιστών, μείωση περιοδοντικών θυλάκων.

Τα μειονεκτήματα είναι ότι ασθενής νιώθει πόνο μετά την επέμβαση και παρουσιάζονται ευαισθησίες στα δόντια, στο κρύο και το ζεστό μετά την επέμβαση και μέχρι την επούλωση.

Η περιοδοντική νόσος συνήθως ανιχνεύεται από τον Οδοντίατρο σε πρώιμο στάδιο ή από τον ασθενή σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ρωτήστε μας και κλείστε το ραντεβού σας. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε το λαμπερό χαμόγελο που σας αξίζει!

Πρόβλημα με τη στοματική σας υγεία?

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και αφήστε μας να φροντίσουμε ώστε να χαμογελάτε με αυτοπεποίθηση .

36ο χλμ. Λεωφόρου Πόρτο Ράφτη, Τ.Κ. 19003 ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

22990 71111, 6938008434

Ntina Dentist

Με την παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στοχεύουμε στη μακροβιότητα των αποτελεσμάτων, τα οποία θα ανταποκρίνονται, απόλυτα, στις προσδοκίες σας.

 

Ωράριο Λειτουργίας

ΔΕΥΤΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ : 13:00' - 21:00'

ΤΡΙΤΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 09:30' - 17:00'

Κατόπιν Ραντεβού.

Επικοινωνία

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: +30 22990 71111, +30 6938008434
Email: dentist.ntina@gmail.com

Τοποθεσία

36ο χλμ. Λεωφόρου Πόρτο Ράφτη, 19003 Πόρτο Ράφτη

tattoo