Banner3

Προσθετική Αποκατάσταση δοντιών με Στεφάνες, Γέφυρες και Οδοντοστοιχίες.

Οι στεφάνες (θήκες) και οι γέφυρες αποτελούν ένα είδος αποκατάστασης των δοντιών.
Στεφάνη είναι ένα κάλυμμα κατασκευασμένο είτε εξ ολοκλήρου από πορσελάνη είτε από μεταλλικό σκελετό εσωτερικά και πορσελάνη εξωτερικά. Καλύπτει ολόκληρο το δόντι (αφού προηγουμένως τροχιστεί) και το προστατεύει από ενδεχόμενα σπασίματα. Με την στεφάνη μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα, το σχήμα και το μέγεθος του δοντιού με μεγάλη επιτυχία.

Σε περίπτωση που λείπουν ένα ή περισσότερα δόντια και δεν υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν εμφυτεύματα, τότε επιλέγουμε τη λύση της γέφυρας. Τροχίζοντας τα παρακείμενα δόντια κατασκευάζεται μια ενιαία γέφυρα που καλύπτει το κενό (από τα δόντια που λείπουν) στηριζόμενη στα ήδη τροχισμένα δόντια.

Και οι δυο μέθοδοι μιμούνται ουσιαστικά τα φυσικά δόντια τόσο σε σχήμα, χρώμα, αισθητική, αλλά και λειτουργικότητα.

Ολοκεραμικές στεφάνες.

Οι ολοκεραμικές στεφάνες, ή αλλιώς ολοκεραμικές θήκες, είναι κατασκευασμένες από έναν πορσελάνινο σκελετό που καλύπτεται με ειδικό κεραμικό υλικό. Η απουσία μεταλλικού σκελετού χαρίζει άψογη αισθητική απόδοση και φυσικότητα σε αυτές τις αποκαταστάσεις, οι οποίες μπορούν πλέον να μιμηθούν την διαφάνεια και τον ιριδισμό του φυσικού δοντιού.

Τα πλεονεκτήματα τους είναι τα άψογα αισθητικά αποτελέσματα και η καλή αντοχή στον χρόνο.

Τα μειονεκτήματα τους είναι το υψηλό κόστος και η μειωμένη αντοχή συγκρινόμενη με άλλα είδη στεφανών.

Η λύση των ολοκεραμικών δεν ενδείκνυται όταν ο ασθενής ασκεί έντονες μασητικές πιέσεις και τρίξιμο ή σφίξιμο των δοντιών ή όταν υπάρχουν συγκλεισιακά προβλήματα.

Τα σύγχρονα ολοκεραμικά συστήματα όπως η γέφυρα από Ζιρκόνιο είναι πολύ υψηλής αντοχής στη θραύση και ασυναγώνιστης αισθητικής. Τα ολοκεραμικά συστήματα είναι η απόλυτη επιλογή για την αποκατάσταση πρόσθιων δοντιών ή σε περιπτώσεις υψηλών απαιτήσεων σε αισθητική.

blog6 1

blog6 2

Στεφάνες ζιρκονίου

Η ζιρκονία είναι ένα καινοτόμο σύστημα για την αισθητική προσθετική αποκατάσταση χωρίς μεταλλικό σκελετό. Το υλικό αυτό παράγεται με την βοήθεια της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας υπολογιστών (CAD/CAM).

Τα πλεονεκτήματα τους είναι :

• Η ιδιότητα του να είναι φωτοδιαπερατό εξασφαλίζει άψογα αισθητικά αποτελέσματα • Μηχανική αντοχή • Βιοσυμβατότητα (απουσία αλλεργικών αντιδράσεων) • Υψηλή αντοχή στην διάβρωση • Είναι το πιο ισχυρό και σκληρό υλικό • Αποκλείει τις δυσάρεστες ευαισθησίες (ζεστό, κρύο).

Ως μοναδικό μειονέκτημα θεωρείται το υψηλό κόστος.


Τα πλεονεκτήματα της προσθετικής οδοντιατρικής είναι άψογα αισθητικά και με καλή αντοχή στον χρόνο.

Κινητές οδοντοστοιχίες

Η μερική οδοντοστοιχία χρησιμοποιείται όταν σε μια γνάθο λείπουν αρκετά δόντια και δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε τα κενά χρησιμοποιώντας είτε γέφυρες πορσελάνης είτε εμφυτεύματα. Είναι κατασκευή που στηρίζεται στα εναπομείναντα δόντια με διάφορους τρόπους όπως σύνδεσμοι ακριβείας κ.α και η οποία αφαιρείται από το στόμα και καθαρίζεται καθημερινά από τον ασθενή.

Η ολική οδοντοστοιχία χρησιμοποιείται όταν σε μια γνάθο λείπουν όλα τα δόντια. Είναι μια κινητή κατασκευή που αντικαθιστά όλα τα δόντια και χρησιμοποιείται όταν δεν μπορεί να γίνει ακίνητη προσθετική αποκατάσταση επάνω σε εμφυτεύματα. Παρόλα αυτά σε μερικές περιπτώσεις μπορούν να τοποθετηθούν 2 ή 4 εμφυτεύματα κάτω από την ολική οδοντοστοιχία καθιστώντας την πραγματικά σχεδόν ακίνητη χρησιμοποιώντας συνδέσμους ακριβείας.

blog6 1

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ρωτήστε μας και κλείστε το ραντεβού σας. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε το λαμπερό χαμόγελο που σας αξίζει!

Πρόβλημα με τη στοματική σας υγεία?

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και αφήστε μας να φροντίσουμε ώστε να χαμογελάτε με αυτοπεποίθηση .

36ο χλμ. Λεωφόρου Πόρτο Ράφτη, Τ.Κ. 19003 ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

22990 71111, 6938008434

Ntina Dentist

Με την παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στοχεύουμε στη μακροβιότητα των αποτελεσμάτων, τα οποία θα ανταποκρίνονται, απόλυτα, στις προσδοκίες σας.

 

Ωράριο Λειτουργίας

ΔΕΥΤΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ : 13:00' - 21:00'

ΤΡΙΤΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 09:30' - 17:00'

Κατόπιν Ραντεβού.

Επικοινωνία

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: +30 22990 71111, +30 6938008434
Email: dentist.ntina@gmail.com

Τοποθεσία

36ο χλμ. Λεωφόρου Πόρτο Ράφτη, 19003 Πόρτο Ράφτη

tattoo